Turski investitor odustao od kupovine kompanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski investitor odustao od kupovine kompanije

Turski investitor odustao je od kupovine kompanije Aha Mura Prvi maj iz Pirota, ali su pristigle ponude za izdavanje u zakup proizvodnih hala, saopštilo je danas rukovodstvo firme.

"Predstavnici Vlade su na poslednjem sastanku obavestili da potencijalni kupac iz Turske, na čije izjašnjavanje se predugo čekalo, jer su na njemu bazirani planovi za početak proizvodnje, u ovom trenutku nije zainteresovan za kupovinu kompanije", navodi se u saopštenju.

Zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rukovodstvo pirotske tekstilne kompanije saopštilo plan baziran na izdavanju proizvodnih kapaciteta pre stečaja, kao krajnje solucije za rešavanja statusa firme Aha Mura Prvi maj.

U saopštenju se dodaje da je taj predlog podržalo Ministarstvo privrede i predstavnici svih sindikata u fabrici.

"Na osnovu zaključka sa sastanka u Ministarstvu privrede sačinjen je predugovor za izdavanje proizvodnih kapaciteta u zakup, i poslat zainteresovanim zakupcima i poslovnim partnerima, sa idejom da se što pre pokrene proizvodnja i uposli što veći broj radnika", piše u saopštenju koje je potpisala direktorka fabrike Maša Flegar.

Kako se dodaje, zainteresovani zakupci su već poslali konkretne ponude za upošljavanje proizvodnih kapaciteta i početak ozbiljne proizvodnje u što kraćem periodu.

Ujedno uprava fabrike apeluje na radnike za još malo strpljenja, jer se čini sve da se proizvodnja pokrene.

Fabrika, koja zapošljava 1.300 radnika, ne radi od septembra prošle godine , a zaposleni ne primaju platu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.