Izvor: RTS, 02.Maj.2021, 06:00

Prvomajska džipijada avanturista u Ivanjici za nabavku proteze za nogu Tanji Lišanin

Prvi maj u ivanjičkom kraju imao je i humanitarni karakter, ljubitelji vožnje terencima okupili su se da podrže akciju za nabavku proteze za nogu mlade Tanje Lišanin. Od potrebnih 65.000 evra, do sada je prikupljena polovina sredstava, a deo tog novca obezbeđen je i današnjom avanturom kroz ivanjičke predele.
Umesto trubačke budilice, prvomajski uranak u Ivanjici obeležio je reski zvuk >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << terenaca. Ljubitelji avanture odlučili su da podrže humanitarnu akciju, za nabavku proteze za nogu Ivanjičanki Tanji Lišanin.

Za jednog od učesnika je druženje i korist u smislu pomaganja ljudima kojima treba pomoć.
"To je naša sugrađanka i lepo je što smo se skupili i odazvali sugrađani naši", poručuje još jedan humanitarac i ljubitelj avanture.
Humanitarnu akciju podražali su i ljubitelji avanture iz drugih krajeva Srbije. Oni kažu da iako nemamo more, imamo idealnu prirodnu alternativu, koju domaći turisti nedovoljno cene.
"Ipak, mnogi od njih nisu videli lepote Srbije, lepote svih banja po Srbiji, planina, brda, što u principu ovde u opštini Ivanjica mogu da vide", kaže Božidar Dragićević iz Beograda.
Zato su organizatori odlučili da pored Golije i Mučnja, predstave novu rutu prema jezeru u Vučkovici.
"Ivanjica ima veliki potencijal da ovim vidom turizma privuče ljude u svoj kraj i još drugim ekstremnim sportovima. Opet ponavljam priroda je prelepa, ima mogućnosti za sve ekstremne sportove", ističe Velimir Zorić iz kluba "Gorštak" u Ivanjici.
Završetak prvomajske avanture upotpunjen je i tradicionalnim prvomajskim roštiljem.
Ivanjičani i u budućnosti planiraju slične humanitarne akcije u kojima će prikupiti novčanu pomoć, ali i promovisati turističke potencijale svog kraja. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.