Proslava Prvog maja: Velik broj građana na izletištima

Izvor: Blic, 01.Maj.2012, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava Prvog maja: Velik broj građana na izletištima

Izletišta u Beogradu puna su građana koji su odlučili da 1. maj, Međunaordni praznik rada, proslave u prirodi.

Velik broj ljudi okupio se na Košutnjaku, Adi Ciganliji, Lidu i Avali. Najviše je mladih i porodica sa malom decom.

Građani su na beogradska izletišta počeli da pristižu u ranim jutarnjim satima, kako bi zauzeli mesta. Uveliko su raspalili roštilj, neki su čak i polegali na travu kako bi malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dremnuli jer su tu od ranog jutra.

Uglavnom igraju odbojku, fudbal, američki fudbal, a ima i onih koji su poneli gitare i kasetofone, pa pesma i muzika odjekuju beogradskim izletištima.

Nadležni upozoravaju građane da vode računa o prirodi, pažljivo rukuju s roštiljem, ugase vatru i na kraju boravka pokupe smeće.

Beograđani i Nišlije uživali uz roštilj:

Niš

Lozničani provode dan na izletištima u Tršiću, Tronoši, Banji Koviljači...

Mada u lozničkom kraju nije bilo zvanično organizovanog obeležavanja Praznika rada, sva izletišta u Tršiću, Tronoši, Banji Koviljači i na planini Gučevo su prepuna.

- Ranijih godina teško smo izlazili na kraj sa izletnicima koji ne poštuju pravila ponašanja u ovom kompleksu, punom objekata od drveta starijih od jednog veka. Ovaj put sve je pod kontrolom i nije bilo problema - kaže Dajana Đedović, direktorka Centra za kulturu „Vuk Karadžić" koji upravlja znamenitim mestom.

Sportsko-rekreativni kompleks „Sunčana reka" u Gornjoj Koviljači povodom Prvog maja zvanično je otvorio sezonu na Šotrinoj plaži, poznatoj po kadrovima korišćenim u serijalima ovog reditelja, a poseta nije izostala ni na ostalim lozničkim izletištima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.