Izvor: RTS, 30.Apr.2021, 12:26

Saobraćaj na putevima Srbije pojačan, na naplatnim rampama nema više gužvi

Prema poslednjim informacijama, na naplatnoj stanici Preljina više nema zadržavanja vozila, kao ni na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji. Na auto-putu Miloš Veliki, E-763, u tunelu Brđani, u smeru ka Preljini, uspostavljeni su redovni uslovi odvijanja saobraćaja, saopštili su "Putevi Srbije".
Saobraćaj je i dalje pojačan na obilaznici oko Čačka od Preljine do Požege, na više mesta ga reguliše saobraćajna policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nema zastoja.

Od juče su pojačani svi kapaciteti na svim naplatnim stanicama u zemlji. 
Duge kolone vozila na deonici puta od Zlatibora ka Užicu zabeležene su od prepodneva do predveče.
Na naplatnoj stanici Preljina više nema zadržavanja kao ni na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji.
Danas se tokom dana od 15.00 časova na naplatnoj stanici u Obrenovcu uključilo oko 15.000 vozila što je više od rekorda zabeleženog do sada koji je bio za Stetenjske praznike.
Zbog većeg broja vozila ka turističkim centrima, saobraćajna policija će pojačati kontrolu brzine, preticanja i kontrolu alkohola. 
Izmena režima saobraćajaJP "Putevi Srbije" obavestilo je da je zbog izvođenja radova na izgradnji saobraćajnog priključka stanice za snabdevanje gorivom "Sokolići 1" izmenjen režim saobraćaja na državnom putu I A reda broj 2, na deonici petlja Takovo - Preljina (od km 115+143 do km 117+580), sa desne strane, na oko 1 kilometar pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku.
U zoni radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.
Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
AMSS podseća vozače da se na velikom broju magistralnih i regionalnih puteva radi zbog kojih je potrebno vožnju i brzinu prilagoditi privremenoj saobraćajnoj signalizaciji, a posebno u ovim danim pojačanog saobraćaja.
Podsećaju i da je danas u 14 časova otvorena je za saobraćaj deonica od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača (Sektor 4 Obilaznice oko Beograda). Na toj deonici sabraćaj će se odvijati u punom profilu auto-puta.
Posle petlje Orlovača (iz smera Ostružnice), a pre Mosta broj 13 saobraćaj se odvija u desnoj saobraćajnoj traci autoputa i kroz desnu cev tunela Straževica i dalje kružnim putem do Petlje Bubanj Potok, a sve u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.
Takođe, za sabraćaj će biti otvoren i lokalni put Železnik-Resnik kao i Ibarska magistrala (od Metroa do petlje Orlovača).
Od 28. aprila do 28. maja izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza, na deonici petlja Trupale - petlja Niš Jug (drž. put I A reda broj 1). U zoni radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka koja vodi od Beograda ka Nišu, dok se ka Beogradu saobraćaj odvija dvosmerno.
U periodu od 7 do 16 časova izvodiće se radovi na zameni žičane ograde, nana auto-putu na delu kod Vrbasa (drž. puta I A reda br 1), u zoni petlje Vrbas, u smeru koji od Novog Sada vodi ka Subotici, zbog čega je za saobraćaj zatvorena samo zaustavna traka. Planirano je da ovi radovi budu završeni do 7. maja, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
Odloženi su radovi na redovnom održavanju, na deonici Zrenjanin - Sutjeska.
Do 30. juna u periodu od 7 do 16 časova izvodiće se radovi na deonici Brzeće-Kopaonik, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Od 27. aprila do 27. maja u periodu od 7 do 17 časova izvodiće se radovi na rehabilitaciji deonice HE Đerdap - Kladovo, a u toku radova saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.