Izvor: TangoSix.rs, 12.Maj.2021, 18:19

[NAJAVA] Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope: Najveća regionalna vazduhoplovna konferencija zakazana za 18. i 19. maj

Tango Six Grupa, njen deo koji se bavi organizacijom događaja Tango Six Events, sa zadovoljstvom najavljuje naš treći po redu Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope. SEAS (Southeast Europe Aviation Summit) je najveća regionalna konferencija vazduhoplovne industrije koja će se ove godine zbog Korona virusa održati online u hibridnom konceptu. Tako ćete celokupan program moći da vidite prvi put besplatno online 18. i 19. maja na Tango Six portalu, sajtu događaja www.seas.rs >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i na našem YouTube kanalu.
Spremili smo vam dva dana (od 10 do 18 časova) panela, prezentacija i intervjua. Imaćete priliku da vidite 42 govornika iz 27 kompanija koji će kroz 37 panela i prezentacija proizvesti 15 sati programa. Program će se preko našeg YouTube kanala emitovati iz posebno adaptiranog TV studija u kojem će gostovati učesnici koji se nalaze u Srbiji. Gosti iz inostranstva biće uključeni online dok će neke od najvećih globalnih vazduhoplovnih kompanija snimiti posebne video prezentacije za SEAS.
Kao i prethodnih godina, SEAS će biti najveće okupljanje regionalne i globalne vazduhoplovne industrije i njenih civilnih i vojnih segmenata. Učesnici i sponzori konferencije su Erbas, Belgrade airport, MTU Srbija, Avia Prime, Embraer, De Havilland, Bel Helikopteri, cargo-partner, PRDC, Ferro Crtalic, Planet, Endurosat i drugi. Konferenciju će otvoriti novi ambasador Kanade u Srbiji Džajls Norman.
Ekskluzive Kao 2016. i 2018. godine, SEAS će biti mesto na kojem se prave vesti.
Od ekskluzivnih najava i pojavljivanja izdvajamo intervju sa generelnim direktorom beogradskog aerodroma Fransoa Berizoom. Nakon intervjua prikazaćemo premijerni video kompletnog budućeg planiranog izgleda aerodromskog kompleksa „Nikole Tesle“. Tako ćete u 3D prikazu po prvi put moći da vidite kako izgledaju buduće najvažnijih tačake aerodroma (novi gejtovi, proširenje C koridora, prilaz aerodromskom kompleksu, nove saobraćajnice, pista) kao i prikaz su rešenja enterijera (hol, hodnici, gejtovi, maloprodajni objekti).
Na SEAS-u će premijerno gostovati i dva direktora novih regionalnih avio-kompanija. U studiju ćemo ugostiti Predraga Todorovića, direktora kompanije Air Montenegro dok će nam se iz Hrvatske u program uključiti Stjepan Bedić, direktor nove hrvatske avio-kompanije ETF Airways. Prvi put u vazduhoplovnoj javnosti imaćemo nastup kompanije MTU Srbija čija će HR direkorka Žaklina Teofilović pričati o njihovoj strategiji zapošljavanja i toku pokretanja postrojenja u Srbiji. U studiju ćemo prvi put u javnosti ugostiti direktora kompanije Avia Prime, novog vlasnika Jat Tehnike Piotra Kačora. Prvi put u javnosti ćemo detaljnije predstaviti kompaniju Pink Research and Development Center koja je postala poznata po priči letečeg taksija Željka Mitrovića ali koja je zapravo kulminacija višedecenijskog postojanja i rada u vazduhoplovnoj industriji.
Kompanija Erbas će predstaviti svoje aktivnosti u Srbiji i regionu, kako kroz prezentacije helikopterskih programa (prvi put sa prezentacijom o helikopterima za gašenje požara), kompanija cargo-partner organizovaće panel posvećen air cargo segmentu industrije. Glavni čovek komercijale Er Srbije pričaće o izazovima i reakcijama kompanije na Korona krizu, dok će Erbas, De Haviland i Embraer predstaviti svoje putničke letelice koje bi želeli da prodaju u regiji. Kanda je zemlja-partner konferencije i dovodi predstavnike Bel Helikoptera i Kanadske komercijalne korporacije koji su nedavno započeli obnovu crnogorskog ratnog vazduhoplovstva. Kompanija FerroECOBlast Europe svojom prezentacijom kompletira prustvo skoro svih relevantnih kompanija bivše Jugoslavije.
Vojni deo SEAS-a počeće sa detaljnom prezentacijom pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr. Nenada Miloradovića o poslednjim vestima iz domena nabavki i razvoja vojne vazduhoplovne tehnike. Prvi put na dužem panelu pričamo o obuci vojnih pilota i promociji ovog poziva u Vojsci Srbije sa pukovnikom doc. dr. Slavišom Vlačićem ali i predstavnikom personalne komande USAF-a o sličnim izazovima za američko ratno vazduhoplovstvo.
Poseban deo konferencije biće posvećen svemiru. Kompanije Planet i Endurosat imaće svoje prezentacije kao i panele o regionalnim aktivnostima u ovom interesantnom segmentu.
Konferenciju možete gledati besplatno online 18. i 19. maja na našem YouTube kanalu, sajtu Tango Six portala i sajtu konferencije www.seas.rs.
The post [NAJAVA] Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope: Najveća regionalna vazduhoplovna konferencija zakazana za 18. i 19. maj appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Coronavirus

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

cargo-partner, Airbus i Air Serbia na zajedničkom panelu u sklopu najznačajnijeg regionalnog skupa o avijaciji

Izvor: Domino Magazin, 13.Maj.2021, 15:59

Istočnoevropski samit avijacije SEAS (The Southeast Europe Aviation Summit), koji se organizuje od 2018. godine kao jedan je od najznačajnijih skupova o avijaciji u regionu, ove godine će biti održan 18. i 19. maja u onlajn formatu. SEAS 2021 okupiće 42 govornika iz oblasti avio-industrije iz celog...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.