Borba male Sofije da ozdravi je borba svih nas VIDEO

Izvor: B92, 29.Maj.2020, 16:49

Borba male Sofije da ozdravi je borba svih nas VIDEO

Sve nas je poslednjih dana ujedinila i sa nestrpljenjem čekamo njen prvi korak. Jer njena bitka da ozdravi je i naša borba. A ona je veliki borac, dokazala je to na prvom rođendanu pre nekoliko dana. Sofija je beba kojoj je dijagnostikovana mišićna atrofija. Jedina šansa je lečenje u SAD.

Sofijin otac Stefan rekao je za TV Prvu da je lek koji je Sofiji potreban jedan od najskupljih lekova i da je tek od pre nekoliko dana registrovan u Evropi, dok njena mama Marija navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da lek košta više od dva miliona dolara, i to bez troškova lečenja koji su takođe skupi.

Marija je rekla da lek mora da se primi što ranije, jer su tada rezultati bolji, te da je najbolje da ga primi do svoje druge godine života.

Stefan naglašava da ovo može svima da se desi, i da je Sofija po rođenju bila zdrava i da su njeni problemi sa zdravljem počeli da se razvijaju tek kasnije.

Sofija je jedinstven slučaj u našoj zemlji, a u Sloveniji je jedan dečak već primio terapiju koja je potrebna i Sofiji.

U ovu borbu za prikupljanje sredstava za ovaj lek priključio se i Ronaldo.

Kako se desilo da se i svet fudbala uključi u borbu za Sofijin život, pogledajte u prilogu.
Pogledaj vesti o: Prva šansa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.