Izvor: Radio 021, 11.Jan.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Irena Ivić iz Prokuplja heroina Milvokija

Irena Ivić, vozač autobusa, rodom iz Prokuplja, spasila je jednogodišnje dete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

Ivić je, kako prenosi CNN, zvanično pohvaljena zbog ovog čina.

Kako se navodi, dete je samo, po hladnoći, lutalo ulicom, dok ga Ivić nije ugledala.

Ona je vozila autoputem na nadvožnjaku kada je videla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bosonogo dete u crvenoj benkici, sa pelenom, kako se kreće ka raskrsnici, objasnio je portparol tranzitnog sistema u okrugu Milvoki, Met Sliker.

Kako se vidi na snimku koji je objavio sistem za tranzit, Ivić je zaustavila autobus, istrčala iz njega i uhvatila dete.

Onda ga je unela u autobus, a jedna putnica u autobusu skinula je zimski kaput i ogrnula ga oko deteta, koje je bilo hladno na dodir.

Naime, tog dana, 22. decembra, temperature su bile ledene, navodi sistem za tranzit u Milvokiju.

Na objavljenom video snimku vidi se i da je devojčica ubrzo zaspala u naručju Ivić.

"Zahvalna sam što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme", rekla je Ivić na pohvalnoj ceremoniji, koja je juče održana u njenu čast.

"Apsolutno obožavam decu. Nekada sam bila učiteljica i imam svoju decu, tako da sam jako srećna što sam mogla da pomognem ovoj slatkoj, nedužnoj bebi", rekla je Ivić.

Policija je saopštila da je 19-omesečnom detetu bilo hladno, i da je bilo uplašeno, ali da nije povređeno.



Prema navodima policije, koje je preneo sistem za tranzit, dete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se veruje, imala krizu mentalnog zdravlja.

Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dete na kraju vraćeno ocu.

Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"DEVOJČICINA PORODICA MI NIJE ZAHVALILA" Heroina iz Srbije koja je spasila dete za "Blic": Sve to me je MNOGO POGODILO

Izvor: Blic, 12.Jan.2019, 00:29

Irena Ivić iz Prokuplja postala je planetarna zvezda. Ne postoji medij u SAD, ali i širom sveta, koji nije preneo vest o Srpkinji kako u Milvokiju spasava osmomesečnu devojčicu dok je bosonoga i oskudno odevena hodala ulicom po hladnom vremenu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.