Učenici poljoprivredne škole iz Prokuplja dobili mehanizaciju

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici poljoprivredne škole iz Prokuplja dobili mehanizaciju

Tresač za voće, atomizer za prskanje, podrivač, kosačica, samo su deo poljoprivredne opreme koju su učenici završnih razreda Srednje poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” iz Prokuplja dobili kroz projekat “Osnaživanje mladih poljoprivrednika”.

Prema rečima nosioca projekta, ovim se želi obezbediti podrška učenicima srednjih poljoprivrednih škola, ohrabriti njihov preduzetnički duh i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pomoć im da počnu da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

U projektu su osim prokupačke, uključene i srednje poljoprivredne škole iz Požarevca i Požege. Očekujemo da će dobitnici ostati da rade na svojim imanjima, da će im poljoprivredne mašine omogućiti da brže, bolje i kvalitetnije obavljaju svoje poslove u voćnjacima, vinogradima i njivama – kažu u Fondaciji.

Ukupna vrednost opreme je 1, 2 miliona dinara, a projekat zajednički realizuju Fondacija “Ana i Vlade Divac” i Grad Prokuplje. Vrednu opremu dobilo je ukupno 7 učenika, od toga 5 njih sa teritorije Prokuplja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.