Učenici Poljoprivredne škole u Prokuplju prave i prodaju peciva i kolače

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici Poljoprivredne škole u Prokuplju prave i prodaju peciva i kolače

Učenici pekarskog smera Poljoprivredne škole "Radoš Jovanović – Selja" u Prokuplju pri školi su otvorili proizvodno prodajnu radionicu u kojoj prodaju peciva i kolače.

"Sve što naši đaci nauče u teorijskom delu u učionicama u pekarskoj radionici primenjuju u praksi", rekla je profesorka prehrambene grupe predmeta Tatjana Ranđelović.

Prema njenim rečima, prokupačke pekare ali i one iz susednih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mesta se "otimaju" za đake Poljoprivredne škole kako bi obavljali praksu kod njih.

"To je razumljivo jer na taj način dobiju jeftiniju radnu snagu, a i puno toga nauče od naše dece koja su zaista u svojoj profesiji vrsni stručnjaci", kazala je Ranđelović.

Ona podvlači da je pekarsko zanimanje danas, rečeno rečnikom mladih "in", jer pruža brzo i lako zapošljavanje i garantuje dobru zaradu.

U pekarskoj radionici Poljoprivredne škole proizvode sve vrste peciva, kolača, slavske kolače, a od nedavno eksperimentalno i burek koji je odmah našao mesto među proizvodima koji se prodaju u objektu u okviru škole.

"Naša mala pekara služi za usavršavanje stručnost i primenu znanja stečenog na časovima dok je zarada manje bitna pošto, s obzirom na nisku prodajnu cenu i male količine, pokriva samo troškove proizvodnje", istakla je profesorka.

Mladi prokupački pekari redovno učestvuju i pobeđuju na školskim takmičenjima širom Srbije.

Poljoprivredna škola u Prokuplju je ove godine u prvu godinu upisala 120 đaka na četiri smera - poljoprivredni, veterinarski tehničar, pekar i rukovalac poljoprivrednim mašinama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.