U prokupačkoj bolnici 29 obolelih, direktorka: Lakše se diše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 15:11

U prokupačkoj bolnici 29 obolelih, direktorka: Lakše se diše

U Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 39 pacijenata, od kojih je kod 29 potvrđen kovid-19.

Prema rečima direktorke te zdravstvene ustanove Snježane Arsić, stanje u prokupačkoj bolnici je sada znatno povoljnije i beleži se više otpusta nego prijema.

"Lakše se diše, i dalje ima dosta teških pacijenata, ali utisak je da se situacija smiruje. Uvek je za jedan, dva više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otpusta nego prijema", rekla je Arsić za Tanjug.

Kaže i da 29. januara sledi vakcinisanje zaposlenih drugom dozom Fajzerove vakcine protiv kovida-19, te da se za to prijavilo 85 njih.

Zaposleni u prokupačkoj bolnici prvu dozu Fajzer vakcine primili su 9. januara - njih 40.

Arsih ukazuje da je od oko 700 zaposlenih, prijavljen mali broj za vakcinaciju, ali napominje da je dosta njih preležalo koronu, kao i da su neki u izolaciji.

Kako kaže, od početka trećeg talasa kod 90 zaposlenih je potvrđena korona.

Prokupačka bolnica prima pacijente iz celog Topličkog okruga, koji osim Prokuplja, obuhvata opštine Blace, Kuršumlija i Žitorađa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.