U Prokuplju umesto plivanja za Časni krst, nagrada prvoj bogojavljenskoj bebi

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jan.2021, 10:58

U Prokuplju umesto plivanja za Časni krst, nagrada prvoj bogojavljenskoj bebi

Iako je prethodnih godina organozovano bez obzira na vremenske uslove, a 2017. u bazenu Opšte bolnice u Prokuplju, ovogodišnje tradicionalno plivanje za Časni krst je otkazano zbog pandemije korona virusa. Umesto nagrade za najbržegi najspretnijeg plivača, ove godine ona će pripasti prvorođenoj bebi u prokupačkoj zdravstvenoj ustanovi koja se rodi na današnji dan.

Grad Prokuplje u sardanji sa sveštenstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prokupačke crkve i Udruženjem "Bog se javi", koji su tradicionalno organizovali ovu manifestaciju od 2014. godine, u zavisnosti hoće li prva beba biti devojčica ili dečak, obezbediće prigodan poklon.

Ideja je da darujemo prvu bebu poklonom, ali čekamo da vidimo hoće li biti devojčica ili dečak. Radi se o simboličnom poklonu koje svake godine obezbeđuje Grad Prokuplje za učesnika koji prvi dopliva do Časnog krsta. Nismo želeli da rizikujemo i organizujemo plivanje zbog pandemije korone, ali smatram da će već naredne godine ova tradicionalna manifestacija biti nastavljena kao i do sada – kaže Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Za razliku od Prokuplja koje će darivati prvorođenu bebu, u Kuršumliji će se i ove godine plivati na Bogojavljenje u organizaciji Turističke organizacije Kuršumlije.

Plivanje za Časni krst održaće se u podne na gradskom bazenu, a organizatori kažu da će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na jugu za Časni krst plivaju u Nišu, Svrljigu, Kuršumiji, Vladičinom Hanu i na Vlasinskom jezeru

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jan.2021

Bogojavljensko plivanje ove godine će na jugu Srbije biti održano na 5 mesta - i to na bazenima u Svrljigu, Nišu, Vladičnom Hanu i Kuršumliji, dok će Surduličani plivati na Vlasinskom jezeru. S druge strane, zbog situacije sa pandemijom kovida, od plivanja za Časni krst odustalo se u Vlasotincu,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.