U Prokuplju stručna praksa za 22 nezaposlena

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2020, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prokuplju stručna praksa za 22 nezaposlena

Priliku da teorijsko znanje stečeno tokom školovanja upotpune praktičnim, kroz realizaciju programa stručne prakse imaće 22 kandidata koja su izabrana na konkursu koji zajednički realizuju Gradska uprava u Prokuplju i Nacionalna služba za zapošljavanje. Vrednost projekta je oko 5 miliona dinara, a kandidati će biti raspoređeni u 9 republičkih i gradskih institucija, ustanova i preduzeća.

U zavisnosti od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stepena obrazovanja, oni će biti angažovani na 6, 9 ili 12 meseci i dobijaće po 16.000 sa srednjom, 18.000 sa višom i 20.000 dinara sa fakultetskim obrazovanjem, a biće im plaćeni i svi doprinosi, kao i ostale dažbine koje im sleduju po zakonu.

U Gradskoj upravi kažu da je iz godine u godinu sve veće interesovanje za program osposobljavanja i sticanja neophodnog iskustva kroz stručnu praksu, te da je za ovu godinu izdvojeno duplo više novca u odnosu na prošlu.

Dolazak u kolektiv i praktičan rad je prilika da teorijsko znanje koje se stiče tokom školovanja, polaznici stručne prakse upotpune praktičnim znanjem, da ga u konkretnim situacijama pokažu i da njihov stečeni kvalitet i veštine postanu vidljive za poslodavce. Našem gradu potrebni su mladi, sposobni ljudi koji će u njegov razvoj uložiti svoje znanje i rad – rekla je gradska većnica Maja Bašić.

Ona ističe da je velika stvar za Prokuplje i čitav Toplički okrug što je sve veće interesovanje mladih da se vrate po završetku studija u svoj grad, da u njemu nađu posao i ostanu na svom ognjištu.

Anđela Stošić, jedna je od kandidata kojoj je pružena prilika da kao master psihologije, stručnu praksu i usavršavanje započne u Osnovnoj školi “9. oktobar” u Prokuplju.

Stručna praksa mi mnogo znači, s obzirom da sam master psihologije i da ću za godinu dana, koliko obuka traje, primeniti u praksi ono što sam naučila na fakultetu. Za sve nas koji smo na Birou, ovo je pozitivna priča, jer ćemo imati šansu da usavršimo stečeno znanje, a samim tim nam se pružila prilika da budemo korisni za društvenu zajednicu - kaže Anđela Stošić.

Nada se da će opravdati očekivanja poslodavca, te da će nakon isteka stručne prakse, koja za nju traje godinu dana, dobiti stalan posao.

Inače, od 22 kandidata koja će u narednom period obavljati stručnu praksu, 4 je sa srednjom, 2 sa višom i 16 kandidata ima fakultetsko obrazovanje. Svi oni će, nakon završene prakse, steći pravo da polažu stručni ispit, kako bi mogli da nastave sa radom u državnim organima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.