Treći rebalans u Prokuplju, budžet smanjen za 210 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2022, 05:18

Treći rebalans u Prokuplju, budžet smanjen za 210 miliona dinara

Zbog isplata koje su planirane za ovu, a odložene za sledeću godinu, premeštanja novca sa jedne na drugu budžetsku stavku kako bi se sve planirano završilo do kraja godine, ali i obezbeđivanja novca za otpremnine sada već bivših radnika JKP Hammeuma, odbornici gradske Skupštine usvojili su treći rebalans budžeta u ovoj godini kojim se budžet umanjuje za oko 210 miliona, odnosno sa, kako je planirano, 2,6 na 2,39 milijardi dinara.

Obrazlažući najnoviji projektovani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << budžet, gradonačelnik Milan Aranđelović kaže da je bilo neophodno uskladiti ono što je planirano sa onim što je realno izvodljivo do kraja godine.

Realno sve ono što nije bilo izvršeno do danas je izbačeno iz budžeta, ostavljena su neophodna sredstva za funkcionisanje do kraja godine i sredstva od 120 miliona dinara za otpremnine radnicima Hammeuma čija je likvidacija započela. Prepakovane su neke stavke kod pojedinih projekata, ono što ne ide na plaćanje do kraja godine prebačeno je za sledeću godinu - rekao je gradonačelnik.

Grad će sledeću godinu čekati plaćanje druge rate za pijacu čiji je rok za završetak produžen takođe do sledeće godine, uz napomenu da se ništa značajnije neće promeniti i da će svi značajniji kapitalni projekti nastaviti da se finansiraju kako je i planirano.Zbog ulaska radnika, Skupština odložena na sat vremena; Foto: Lj. M.

Inače, današnja sednica Skupštine je započela sa sat vremena kašnjenja jer je nekoliko desetina radnika Hammeuma, predvođeno narodnim poslanikom Srđanom Milivojevićem, ušlo u skupštinsku salu. Predsednik lokalnog parlamenta Dejan Lazić je nakon toga dao pauzu od sat vremena i pozvao policiju da obezbedi nesmetan rad Skupštine.

U međuvremenu, radnici su ipak napustili skupštinsku salu pa je današnja sednica, uz kašnjenje i napetu atmosferu na početku, ipak završena bez većih incidenata.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.