Topli obrok iz Narodne kuhinje za oko 300 Prokupčana

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topli obrok iz Narodne kuhinje za oko 300 Prokupčana

Nakon dvonedeljne pauze, zbog novogodišnjih i božićnih praznika, u Narodnoj kuhinji u Prokuplju, od danas ponovo počinje podela kuvanog obroka. Tri stotine korisnika, ovaj period premostilo je uz pomoć paketa hrane sa suhomesnatim prerađevinama.
Nena Demirović iz Prokuplja, svakodnevno dolazi po obrok u Narodnu kuhinju. Za nju ali i ostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 300 korisnika, pomoć koja dolazi od Crvenog krsta je neophodna.

"Dve godine sam korisnik narodne kuhinje. Imam četvoro dece, sa suprugovom decom šestoro. Ja sam zadovoljna ovom kuhinjom jer nam daju sve'', kaže Nena Demirović.
Korisnicima se dele uglavnom kuvani obroci koji sadrže meso i različite namirnice, tako da je svake nedelje drugačiji sastav obroka.
"Mnogo znači, toplo je sve i lepo spremljeno'', zadovoljna je Marija Jozović.
Namirnice je Crveni krst obezbedio za narednih 9 meseci a i Opština je iz budžeta izvdvojila 4 miliona dinara, kako bi najugroženijima popravila kvalitet ishrane.
"Namirnice dobijamo od Crvenog krsta Srbije. To su devet raznih namirnica, kao što su pasulj, pirinač, makarona, đuveč, boranija, grašak i tako dalje i plus uz pomoć lokalne samouprave odvojena su sredstva tako da možemo da damo i obrok u vidu suhomesnatih proizvoda", kaže Dragan Subotić, sekretar Crvenog krsta Prokuplje.
Pored hrane socijalno ugroženima ove zime obezbeđena je i topla odeća i ogrev.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.