Izvor: Luftika.rs, 11.Jan.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska učiteljica danas radi kao šofer autobusa i Amerika je slavi kao heroja (VIDEO)

Nekadašnja učiteljica iz Prokuplja, danas vozačica autobusa u Milvokiju Irena Ivić ovih dana je heroj u SAD jer spasila bebu.
Ova Srpkinja spasila je dete od godinu dana u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.
Herojska reakcija i majčinski instinkt Uoči Božića, 22. decembra, Irena je vozila preko nadvožnjaka kada je uočila bosu bebu, u zekici i peleni, kako se brzo približava raskrsnici po ledenom vremenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Irena je zaustavila autobus, pretrčala ulicu i uhvatila dete. Uzela ga je i unela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dete uvilo u nju i ugrejalo.
„Oh my God. Oh my God. I’m shaking.“ This Milwaukee bus driver went above the call of duty when she stopped and ran out to scoop up a baby girl who was wandering barefoot on a freeway overpass in freezing temperatures, and approaching an intersection https://t.co/SCwNFZkgcQ pic.twitter.com/s8JUj5nixA
— CNN (@CNN) January 11, 2019

Sve ovo je zabeleženo u videu koji je objavio Okružni prevozni sistem Milvokija, a preneo CNN.
Beba od godinu dana i po dana je bila uplašena, i bilo joj je hladno, ali, kako je saopštila policija, nije bila povređena.
Herojski čin kojem se poklonila Amerika Irena je, naravno, za javno pohvaljena za svoje herojstvo, a obraćajući se okupljenima na ceremoniji organizovanoj u njenu čast, rekla je da je „srećna što je bila u pravo vreme na pravom mestu“.
– Obožavam decu. Bila sam učiteljica, i imam svoju decu, baš sam srećna što sam mogla da pomognem ovom slatkom nevinom detetu – rekla je Irena.



An MCTS bus driver is being honored for saving a 1-year-old child abandoned on a freeway overpass. DETAILS: https://on.tmj4.com/2SOcsmK
Gepostet von TODAY'S TMJ4 am Donnerstag, 10. Januar 2019

Ivićeva je s detetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dete samo u dvorištu.
Socijalne službe su dete predale ocu.
Vlasti su istakle da je dete staro 19 meseci, ali njegovo ime nije otkriveno. Policija je saopštila da je majka, najverovatnije imala psihičkih problema, zbog čega je dete bilo nenadzirano.
Kako je medicinska sestra iz Novog Sada postala naš heroj godine

Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.