Protojerej Slobodan Petrović dobitnik Plakete Svetog Prokopija

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jul.2020, 11:43

Protojerej Slobodan Petrović dobitnik Plakete Svetog Prokopija

Za doprinos duhovnom i crkveno-graditeljskom razvoju Prokupčana, Plaketu Svetog Prokopija koju Grad Prokuplje tradicionalno dodeljuje na dan gradske slave, 21. jula dobiće protojerej stavrofor Slobodan Petrović. Pohvalnice će ove godine biti dodeljene Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“, književniku Sibinu Šoviću i volonterima Crvenog krsta Prokuplje.

Slobodan Petrović, dobitnik ovogodišnje Plakete >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Svetog Prokopija, prokupački je paroh od 1985. godine, zvanjem protonamesnika odlikovan je novembra 2011. godine, a činom protojereja 2013. godine od kada i vrši službu arhijerejskog namesnika topličkog na koju je postavljen od strane episkopa niškog Jovana.

Pohvala za svoju kulturnu delatnost zasluženo će biti dodeljena Narodnoj biblioteci "Rade Drainac“, jednoj od najstarijih kulturnih ustanova u Topličkom okrugu koja baštini tradiciju bibliotekarstva u Toplici od 1910. godine, dok će dobitnik ovogodišnje druge pohvalnice biti dugogodišnji profesor srpskog jezika, pisac TOK-a i književni kritičar Sibin Šović. Za dugogodišnji nesebičan rad biće pohvaljeni i volonteri Crvenog krsta – kažu u Organizacionom odboru za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije.

Plaketa i pohvalnice dodeljuju se za doprinos razvoja grada u prethodnoj godini, a ova značajna priznanja ovogodišnjim laureatima biće uručena na dan gradske slave, 21. jula u porti crkve Svetog Prokopija, posle praznične liturgije, uz poštovanje svih preporučenih mera.

Zbog trenutne situacije i opasnosti od širenja zaraze, dodela priznanja u crkvi će biti i jedini događaj kojim će Prokuplje ove godine obeležiti svoju slavu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.