Prokuplje preventivno sprema rezervni smeštaj za lakše obolele od virusa korona

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2020, 16:02

Prokuplje preventivno sprema rezervni smeštaj za lakše obolele od virusa korona

Kako bi se eventualno pripremili za povećan broj inficiranih virusom korona, a samim tim i rasteretili smeštajne kapacitete prokupačke bolnice koja pokriva celu Toplicu, nadležni u Prokuplju su uputili dopis republičkom Štabu za krizne situacije i Vojsci Srbije kako bi im pomogli u opremanju smeštajnih kapaciteta u kojima će, u slučaju potrebe, biti izmešteni zaraženi sa lakšim simptomima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović kaže da je Krizni već preduzeo mere i proceduru za nabavku 150 ležajeva.

Uporedo sa dopisom za pomoć državnih organa i Vojske, mi smo preduzeli korake da eventualno povećanje broja zaraženih dočekamo spremno. Moram da naglasim da za sada nema naznaka da će nam to trebati, ali se moramo pripremiti i za takvu mogućnost. Za sada nam je prva rezervna varijanta Dom učenika u Prokuplju, gde već postoje uslovi za smeštaj oko 150 pacijenata – kaže Simonović.

On ističe da je planirano da se eventualno, dodatni kapaciteti prošire i u sportskoj sali Poljoprivredne škole koja je nedavno renovirana i gde postoje svi uslovi za privremenu bolnicu i smeštaj lakših pacijenata.

Inače, u Prokuplju je za sada registrovano 9 slučajeva obolelih od korona virusa, dok su tri osobe testirane i za njih se čekaju rezultati.

Što se tiče ostalih opština Topličkog okruga, u Kuršumliji su za sada 2 potvrđena slučaja zaraze, dok u opštinama Blace i Žitorađa za sada nema zvanično obolelih od korone.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.