Prokuplje: Poklon-paketi za mame i bebe u porodilištu

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje: Poklon-paketi za mame i bebe u porodilištu

Prokupačko porodilište dobijaće u okviru Projekta "Taši -taši" poklon-pakete namenjene svim majkama novorođene dece, rekli su Agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako su naveli u prokupačkom porodilištu, taj projekat predstavlja podršku dojenju, porodičnoj i razvojnoj nezi novorođenčeta sa ciljem da se izjednače sve porodilje na području Srbije, a poklon-pakete dobiće sve majke, bez obzira na materijalni status, obrazovanje, veru i nacionalnost.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << proizvoda za prvu negu beba i neophodnih proizvoda za majke dok su u porodilištu, poklon paketi sadrže i vaučere i kupone sa popustima za prvu kupovinu bebi opreme.

"Kako je jedan od ciljeva projekta podrška dojenju, kao najčvršćoj vezi između majke i deteta, u paketima nema flašica za bebe, cucli, varalica, zamene za majčino mleko, kao ni vaučera za kupovinu ovih i drugih proizvoda koji bi odvraćali majku od dojenja", rekli su u porodilištu.

Projekat se realizuje na inicijativu Ministarstva zdravlja i ministarke bez portfelja Slavice Đukić - Dejanović zadužene za demografiju i populacionu politiku Srbije.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.