Prokupčani se pripremaju za obeležavanje Badnjeg dana i Božića

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Jan.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupčani se pripremaju za obeležavanje Badnjeg dana i Božića

Crkva Sveti Prokopije u Prokuplju i pravoslavni vernici pripremaju se za proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića.

Prazničnim bdenijem na Badnji dan, u gradskoj crkvi u 16 časova počeće praznične svečanosti, posvećene proslavljanju Hristovog rođenja, a nakon večernje liturgije, u 17,45 časova,

Prokupčani će imati priliku da prisustvuju tradicionalnom paljenju Badnjaka i deljenju Česnice.

-Pozivamo vernike da dođu ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << crkve kako bi smo svi zajedno u miru i ljubavi dočekali najradosniji hrišćanski praznik. Ovom prilikom čestitam  predstojeće praznike svim  vernicima, sa željom da im srca budu ispunjena ljubavlju i slogom, poručio je starešina crkve Sveti Prokopije  Nikola Ilić.

Tradicionalno i ove godine pripremljena je Česnica i zlatnik, dar kompanije  „Čutura“, kao i posluženje koju je za građane obezbedila  firma „Milan Toplica“.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.