Prokupačka opozicija napustila sednicu parlamenta i pridružuje se protestima

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupačka opozicija napustila sednicu parlamenta i pridružuje se protestima

Sa objašnjenjem da je krajnje vreme da dignu glas i prestanu da učestvuju u “lažnoj demokratiji”, kao i se pridružuju protestima građana, 7 odbornika opozicije napustilo je današnje zasedanje Skupštine Grada Prokuplja.

Na početku zasedanja gradskog parlamenta predstavnici opozicije su saopštili da više neće učestvovati u radu Skupštine, te da pružaju punu podršku protestima na kojima se nezadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Prokupčani okupljaju svake subote u centru grada. Opozicija tvrdi da nijedan njihov predlog nije usvojen; foto: Lj. M.

Predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Gordana Kostić istakla je da već dugi blokiran rad parlamenta, da se odbornicima opozicije uskraćuje pravo da govore, kao i da nijedan njihov predlog ili argument od formiranja ovog saziva nije prihvaćen.

Na stotine predloga, amandmana, sugestija i dobronamernih kritika smo podneli i pokušali da ukažemo kako bi popravili rad ovog saziva. Nikada ni jedan nije prihvaćen, a u većini slučajeva odbornička većina nas je vređala za govornicom, uz uskraćivanje prava da predstavljamo građane koji su nas birali. Dok su građani Prokuplja na ulici, mi u ovoj lakrdiji nećemo učestvovati - rekla je Kostićeva.

Ona dodaje da opozicija podržava sve ranije zahteve građana koji se svake subote okupljaju u Prokuplju, među kojima su ostavka "putujućeg poslanika Darka Laketića, smena svih penzionera u gradskoj vlasti i veću, prestanak partijskog zapošljavanja i besplatan prevoz za penzionere".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.