Počele prijave za 10. Međunarodni festival za decu i mlade u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2022, 10:42

Počele prijave za 10. Međunarodni festival za decu i mlade u Prokuplju

Zainteresovane pozorišne trupe iz Srbije i okruženja mogu do 1. septembra da se prijave za ovogodišnje učešće na “Lektirići ex YU festu” koje organizuje prokupačka Narodna biblioteka “Rade Drainac”.

Formular za prijavu može se preuzeti na sajtu Biblioteke, a žiri će pregledati sve pristigle ponude i odabrati najbolje koje će biti prikazane tokom septembra na Festivalu.

Pošto su "Lektirići" festival sa međunarodnim karakterom, nadamo se da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ove godine ugostiti i pozorišne trupe iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Ono što je važno je da nas prethodnih godina nije omelani pandemija korona virusa, samo su se predstave igrale u školskim dvorištima, na otvorenom i nije ih bilo iz inostranstva – kaže Dragan Ognjanović, direktor Biblioteke.

Prilikom selekcije predstava, prednost će imati one koje prokupačka publika do sada nije videla, a stručni žiri će će voditi računa o svim elementima pozorišnog čina i kvalitetu kako bi publika uživala u ostvarenjima mladih umetnika.

Na kraju festivala biće proglašene najbolje predstave, a nagrade će se dodeliti i za najbolju glumicu, glumca, scengrafiju, kostim.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.