Počela prva faza radova na uređenju privredne zone u okolini Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2020, 14:04

Počela prva faza radova na uređenju privredne zone u okolini Prokuplja

U okolini Prokuplja počeli su radovi na infrastrukturnom opremanju površine od oko 16 hektara gde je u budućnosti planirana privredna zona “Hisar”. To podrazumeva izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, elektroinstalacija, telekomunikacionih i signalnih instalacija, kao i gradnju pristupnih saobraćajnica.

Prema najavama, završetak radova na Privrednoj zoni "Hisar" planiran je za mart naredne godine za kada je najavljen i početak radova na izgradnji auto-puta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Niš - Merdare.

Prva faza je počela, a izvođač radova je firma Beton Stil Raca iz Aleksandrovca.

Cilj nam je da lokaciju Privredne zone „Hisar“ potpuno opremimo kompletnom infrastrukturom i ponudimo je investitorima. Kako već sada vlada veliko interesovanje za ulaganja na ovom prostoru, očekujemo veliki broj investitora i otvaranje novih radnih mesta – kažu nadležni u Prokuplju.

Vrednost radova na prvoj fazi je oko 118 miliona dinara - 98 miliona finansira Ministarstvo privrede, dok će ostatak novca u ovoj fazi obezbediti Grad Prokuplje.

Kako je ranije rečeno, ukupna investicija opremanja čitavog prostora površine oko 16 hektara zemljišta je oko 491 milion dinara.

Nadležni ističu da će izgradnjom privredne zone i auto-puta Toplica dobiti poseban značaj i da će čitav ovaj kraj biti bolje mesto za život i rad svih građana.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.