Osuđen zbog izjave da je homoseksualizam bolest

Izvor: Mondo, 12.Maj.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen zbog izjave da je homoseksualizam bolest

Sud u Prokuplju usvojio je tužbu gej aktiviste i presudio da ga je odbornik Srpske radikalne stranke diskriminisao na osnovu seksualne orijentacije, pošto mu je rekao da je homoseksualizam bolest.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Viši sud u Prokuplju usvojio je u celosti tužbu zbog diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gej aktivista Stefan Radović iz Kuršumlije podneo protiv predsednika opštinskog odobra Srpske radikalne stranke i odbornika u Skupšini opštine Kuršumlija Zvezdana Ristića.

Sud je u presudi utvrdio da je Ristić izvršio oblik diskriminacije iz Zakona o zabrani diskriminacije, a po osnovu seksualne orijentacije i zabranio mu da ponavlja izvršenu diskriminaciju, navodi se u presudi koju je Radović dostavio medijima.

Istom presudom sud je naložio Ristiću da Radoviću nadoknadi sudske troškove od 21.000 dinara kao i da o svom trošku izvrši objavljivanje presude u Službenom listu SO Kuršumlija.

Gej aktivista Stefan Radović podneo je tužbu protiv Ristića jer je na sednici SO Kušumlija, za skupštinskom govornicom izvršio diskriminaciju tako što homoseksualizam tretirao kao bolest, posebno apostrofirajući Radovića.

-----------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gej aktivista iz Kuršumlije dobio spor zbog diskriminacije

Izvor: Blic, 12.Maj.2017

Viši sud u Prokuplju usvojio je u celosti tužbu zbog diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije koju je gej aktivista Stefan Radović iz Kuršumlije podneo protiv predsednika opštinskog odobra Srpske radikalne stranke i odbornika u Skupšini opštine Kuršumlija Zvezdana Ristića...Sud je u presudi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.