Osnovci u Prokuplju i Blacu dobili računare i opremu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2022, 10:47

Osnovci u Prokuplju i Blacu dobili računare i opremu

Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko" u Prokuplju i "Stojan Novaković" u Blacu dobile su od nadležnog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja računarsku opremu i projektore za opremanje digitalnih učionica. Prokupačka škola dobila je 25 laptop računara, 23 projektora i 23 nosača za tu opremu, dok je škola u Blacu dobila 30 laptop računara i po 12 projektora i nosača opreme.

Nadležni u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << školama kažu da će zahvaljujući ovoj donaciji opremiti digitalne učionice i olakšaće učenicima i nastavnicima korišćenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala.

Naša škola je i ove godine bila učesnik projekta "Digitalna učionica-digitalno kompetentan nastavnik, uvođenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala". To se pokazalo vrlo značajno i dobro za nas, jer će ono što smo dobili biti od koristi za sve sadašnje, ali i buduće đake - kažu u prokupačkoj školi.

Naglašavaju da je u fokusu realizacije ovog projekta sticanje znanja i veština potrebnih za usvajanje digitalnih obrazovnih materijala i digitalnih udžbenika u proces nastave i učenja.

Inače, školu u Prokuplju pohađa oko 1.000 učenika, a pored matične škole ima i 4 isturena odeljenja u selima na teritoriji Grada, dok školu "Stojan Novaković" u Blacu pohađa 680 učenika i ona je matična škola za 20 izdvojenih odeljenja u selima te opštine, od kojih su 2 osmorazredna i 18 četvororazrednih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.