Novoj pčelarskoj zadruzi oko 7 miliona dinara bespovratnih sredstava od vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novoj pčelarskoj zadruzi oko 7 miliona dinara bespovratnih sredstava od vlade

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić i pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje Vladica Mladenović potpisali su ugovor o dodeli 6.940.000 dinara bespovratnih sredstava novoformiranoj Pčelarskoj zadruzi "Umac" iz tog mesta.

"Dodeljenim novcem biće kupljeno 250 košnica sa pčelinjim zajednicama, pet kontejnera za selidbu, električna centrifuga i druga oprema a obaveza zadrugara je da kupe kamion za selidbu košnica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na pašu", izjavio je direktor zadruge Bojan Pršić.

On je istakao da je ovu Zadrugu formiralo 10 pčelara koji ukupno imaju 400 košnica.

"Jedan od osnovnih ciljeva formiranja ove zadruge je organizovan nastup na tržištu, stručno usavršavanje i podizanje kvaliteta meda, izjavio je zamenik predsednika opštine Prokuplje Miroljub Paunović .

On je podvukao da su zadrugari veliku pomoć u formiranju Zadruge imali od Poljoprivredno stručne službe opštine Prokuplje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.