Novi protest ispred Suda u Prokuplju zbog hapšenja organizatora protesta u Žitorađi

Izvor: JužneVesti.com, 19.Mar.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest ispred Suda u Prokuplju zbog hapšenja organizatora protesta u Žitorađi

Iako su prvobitno najavili da se neće razilaziti dok se njihov zahtev ne ispuni da se oslobode osumnjičeni za nasilničko ponašanje u incidentu koji se juče dogodio u kancelariji predsednika Opštine Žitorađa, posle informacije da je za sutra najavljena podrška iz Beograda, nakon nešto više od sat vremena organizatori su ipak odlučili da završe današnji skup i novi zakažu za sutra u 15 sati.

Okupljeni su još jednom ponovili jedan jedini zahtev upućen Tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Osnovnom sudu u Prokuplju jer su trojica uhapšenih, kako tvrde, privedeni nakon „lažnih optužbi predsednika Opštine Ivana Stanojevića i Srpske napredne stranke“.

Kao jedan od argumenata, učesnici protesta su nosili dve odvojene fotografije koje su slikane neposredno posle incidenta, gde se na jednoj vidi isprebijani Milan Blagojević, sa vidljivim masnicama i podlivima koji je, nakon što mu je ukazana pomoć u prokupačkoj bolnici, i uhapšen, a na drugoj predsednik Žitorađe sa pocepanom košuljem, ali bez vidljivih tragova nasilja.

Svi znamo o čemu se ovde radi, potpuna zamena teze gde dželata žele da predstave kao žrtvu, a žrtvu kao dželata. Mislimo da ova slika govori više od reči i ovo je neviđena sramota. Ako su nam uzeli slobodu i dostojanstvo, nisu nam uzeli mozak – kaže jedan od učesnika protesta.

I ostali koji su govorili ispred okupljenih građana jedinstveni su da je u pitanju političko hapšenje i tortura, kako bi se učesnici protesta "1 od 5 miliona" zaplašili.

Smatraju da su se institucije države nedvosmisleno stavile u službu Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, te da u svakom malom mestu imamo „lokalnog šerifa“ koji komanduje ljudima i njihovim životima.

Istaknuto je i da će, nakon promene režima, svi koji su na bilo koji način uzurpirali i zloupotrebili položaj ili instituciju, odgovarati.

Današnji protest nadgledali su kako uniformisani, tako i policajci u civilu, međutim, čitav skup je protekao bez incidenata.

Podsetimo, nakon što je u ponedeljak u kabinetu predsednika Opštine došlo do tuče između prvog čoveka Žitorađe i organizatora protesta u tom gradu, policija je uhapsila trojicu Žitorađana zbog sumnje da su oni napali predsednika. Zbog toga se grupa ljudi okupila sinoć najpre ispred policije, a potom i ispred Osnovnog suda u Prokuplju, tražeći da se oni hitno oslobode, oko ponoći su se razišli, a sada se ponovo okupljaju ispred zgrade suda dok se uhapšeni ne oslobode.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Osumnjičeni za tuču u kabinetu predsednika Žitorađe pušteni da se brane sa slobode

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2019, 16:55

Nakon što su se i danas građani Prokuplja i Topličkog okruga okupili ispred zgrade prokupačkog Suda sa zahtevom da se oslobode trojica osumnjičenih za nasilničko ponašanje u kabinetu predsednika Opštine Žitorađa, njima je, nakon saslušanja, ukinut pritvor i braniće se sa slobode...U Rešenju...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.