Na pesničkom saboru u Grzi nagrada za najbolju pesmu književniku iz Prokuplja Saši Milovanoviću

Izvor: JužneVesti.com, 22.Sep.2021, 11:20

Na pesničkom saboru u Grzi nagrada za najbolju pesmu književniku iz Prokuplja Saši Milovanoviću

U konkurenciji oko 30 pesnika na tradicionalnoj književnoj manifestaciji "Petruški književni sabor" u mestu Grze kod Paraćina, književnik iz Prokuplja Saša Milovanović dobio je nagradu za najbolju napisanu pesmu u 2021. godini. Milovanović koji je član prokupačkog Književnog društva "Rade Drainac" i zaposlen kao organizator književne delatnosti Doma kulture nagradu je dobio za pesmu "U danu za nama".

Milovanović ističe da je nagradu dobio u okviru takmičarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dela pesničkog maratona, te da je tokom manifestacije publici predstavljena ova vrsta književne umetnosti stvarane u Prokuplju u periodu između dva sabora, sa posebnim osvrtom na časopis "Tok" Književnog društva "Rade Drainac" koji izdaje Dom kulture.

Zbog aktuelne pandemije, ove godine na književnom okupljanju učestvovalo je manje pesnika nego ranijih godina. Nagrada je pripala ne samo meni već i prokupačkom književnom društvu. Iako uvek sa ovakvih takmičenja donosimo nagrade, svaka ima posebnu draž- prokomentarisao je Milovanović.

Manifestacija je održana u Planinarskom domu na Grzi, poznatom paraćinskom odmaralištu koja je po rečima učesnika prava inspiracija za umetnike, a pored Milovanovića prokupačko književno stvaralaštvo predstavljao je književnik i pesnik iz Prokuplja Ljubiša Krasić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.