Lončar: Povećanje plata medicinskim sestrama 15, a lekarima 10 odsto

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Sep.2019, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Povećanje plata medicinskim sestrama 15, a lekarima 10 odsto

PROKUPLJE - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u Prokuplju da će medicinske sestre u Srbiji dobiti 15 odsto povećanje plata, a lekari 10 odsto.

"Znam da su mnoge medicinske sestre i lekari otišli iz Srbije zbog većih plata, ali mnogi su se i vratili, i tek sada će se vraćati kada će plata medicinske sestre biti 50.000

dinara", rekao je Lončar prilikom posete pokupačkoj bolnici "Dr Aleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Savić".

On je istakao da država Srbija izdvaja ogromna sredstva koja se mogu meriti milijardama evra, u poboljšanje uslova lečenja ljudi u Srbiji.

Takođe je podvukao da se "toliko para nikad do sada nije ulagalo u zdravstvo u Srbija i da su zahvaljujući tome izgrađeni najsavremeniji klinički centri u Nišu, Kragujevcu i koji se gradi u Novom Sadu".

"Država Srbija velika sredstva izdvaja i za usavršavanje lekara, u lečenje obolelih od retkih bolesti, u nabavku lekova, kako ne bi bilo nestašica", podvukao je ministar.

On je naveo da je podeljeno 8. 000 lekarskih specijalizacija u Srbiji i pozvao građane na strpljenje, podsetivši da je za specijalizaciju lekara potrebno nekoliko godina.

"Odlučio sam da danas obiđem sve zdravstvene ustanove u Topličkom okrugu i lično se uverim kakva je u njima situacija, kako se troše, i u šta ulažu velike pare koje Vlada Srbije izdvaja za zdravstvo", rekao je ministar Lončar obraćajući se novinarima posle obilaska tri bolnička odeljenja, hirurgije, ortopedije i očnog u prokupačkoj bolnici.

U Prokuplju se sredstvima Vlade Srbije gradi i nova najsavremenija bolnica u kojoj će se lečiti žitelji Prokuplja i celog Topličkog okruga, podvukao je ministar Lončar i dodao da je tender za izgradnju bolnice sproveden i da će se u narednih nekoliko dana znati i ko će preuzeti poslove na izgradnji nove bolnice.

Lončar je naveo da će ti radovi, prema planu početi već 15. oktobra ove godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.