I U PROKUPLJU KRITIČNO: Broj zaraženih naglo skočio, situacija zabrinjavajuća

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 09:18

I U PROKUPLJU KRITIČNO: Broj zaraženih naglo skočio, situacija zabrinjavajuća

Među pacijentima ima i dece, školskog i predškolskog uzrasta.

Direktorka Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju dr Snježana Arsić izjavila je da je epidemijska situacija teška i zabrinjavajuća i da je sve veći broj pozitivnih osoba.

Ukazuje na podatak da je od marta do polovine oktobra bilo 375 pozitivnih pacijenata, a da se u poslednjih mesec dana taj broj udvostručio.

- Imamo 42 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 32 su pozitivna, a 22 su na kisoničkoj potpori. Imamo dve prijemno-trijažne ambulante koje su opterećene, preko dana pregleda se od 50 do 90 pacijenata - rekla je dr Arsić.

Kaže da su opterećeni jer ne postoji treća smena u kovid ambulantama okolnih domova zdravlja pa sve usluge pružaju kao jedina bolnica u Topličkom okrugu.

Govoreci o zaštitnoj opremi, dr Arsić kaže da trenutno imaju sve, opremu, kao i određeni broj postelja koje se mogu popunjavati - mogu da prime još 50 pacijenata koji traže bolničko lečenje.

Pacijenti koji ne boluju od kovida mogu da dobiju svu negu i pomoć, ali su hirurške operacije sveli na hitne, a onkološke operacije se obavljaju redovno bez prekida.

Dr Arsić zamolila je pacijente da dolaze na zakazane termine da se ne bi pravila gužva kako se ne bi zarazili od korone.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.