Firma koja održava Beograd na vodi preuzima čistoću, najavljuju kvalitet kakav Prokuplje zaslužuje

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2022, 09:18

Firma koja održava "Beograd na vodi" preuzima čistoću, najavljuju kvalitet kakav Prokuplje zaslužuje

Podela JKP Hammeuma u Prokuplju zbog koje su brojni radnici koji strahuju za svoja radna mesta uznemireni, još nije okončana, a privatni beogradski koncesionar sa kojim je potpisan ugovor o preuzimanju dela nadležnosti iz čistoće, naplate parkinga, tržnice i zelenila najavljuje lepši i čistiji grad koji će se redovno održavati. Kažu da su spremni da preuzmu posao, ali se čekaju zakonske formalnosti. U međuvremenu, deo radnika traži poništenje koncesije zbog, tvrde, nepoštovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << procedure oko podele preduzeća.

Vlasnik i direktor beogradske firme “Demetra RB” Radenko Bakoč sa kojim je Grad Prokuplje kao osnivač Komunalnog preduzeća potpisao ugovor o koncesiji na 15 godina, tvrdi da je on već kupio sve mašine koje su mu potrebne za redovno održavanje grada.Najveći broj radnika ponovo na budžetu; Ilustracija; foto: Lj. M.

Ja sam već trebao da uđem u posao, ali, koliko sam shvatio, nadležni u Prokuplju čekaju još neke zakonske procedure. Imam potpisan ugovor, od svog novca sam kupio sve mašine i opremu i već narednih dana planiram da deo toga prebacim u Prokuplje i da vrlo brzo počnem da radim - kaže Bakoč.

Najavljuje da će odmah nakon toga Prokupčani dobiti mnogo bolji kvalitet usluga i da će problemi, kada su u pitanju čišćenje i održavanje grada, ali i parkinga, biti rešeni.

Prokuplje u ovom trenutku izgleda kao selo. Neredovno se čisti i održava, ulice se ne peru, zelene površine ne sređuju redovno, automobili se parkiraju ko gde stigne. Kada moja firma uđe u posao, odmah će se videti da smo došli, jer mi svoje poslove radimo kvalitetno i profesionalno - naglašava direktor.

Da je reorganizacija Komunalnog preduzeća sa oko 300 radnika bila neophodna, te da usluge koje su oni do sada pružali nisu na nivou grada i ne zadovoljavaju potrebe Prokupčana smatra i Milan Aranđelović, aktuelni gradonačelnik Prokuplja.Grad će biti mnogo čistiji, najavljuje koncesionar; Foto: Lj. M.

Sve je urađeno da Prokuplje dobije mnogo bolje usluge za mnogo manje para. Napravili smo novo preduzeće Gradski vodovod koje će biti zaduženo za snabdevanje vodom i komunalijama, a upravljaće i grobljem. Radnicima u starom preduzeću biće ponuđen posao da rade, nekima će se ponuditi da pređu kod koncesionara, a deo radnika je prihvatio socijalni program i otpremnine. Videćemo šta će dalje biti sa tim preduzećem, ali sve odluke koje gradska vlast donosi biće u interesu građana - tvrdi Aranđelović.

On kaže da su izdaci za Hammeum ozbiljno opterećivali budžet i da je koncesija najbolje rešenje od koga će imati korist svi građani, jer će se manje gradskih para trošiti, a ulice i parkovi će biti mnogo čistiji i uređeniji.

Dok se koncesionar priprema da preuzme deo posla JKP Hammeuma, pojedini radnici su se pobunili zbog navodno netransparentnih kriterijuma na osnovu kojih se zaposleni premeštaju iz jedne u drugu budžetsku firmu, ali i zbog nepoštovanja zakonske procedure prilikom podele preduzeća, pa traže poništenje koncesije.

Planirano je da u JKP Hammeumu ostane 108 radnika, dok bi novoformirani Gradski vodovod preuzeo 159 zaposlenih i to je firma za koju lokalna vlast tvrdi da će biti na “zdravim nogama”.

Koncesionar “Demetra RB” će Gradu plaćati godišnju koncesionu naknadu od 505.000 dinara i to u 15 rata na 15 godina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Privatna firma koja održava Beograd na vodi preuzima JKP Čistoću u Prokuplju, radnici strahuju

Izvor: Luftika.rs, 04.Avg.2022

Firma „Demetra RB“ potpisala je koncesioni ugovor sa JKP Hammeum iz Prokuplja na 15 godina, te tako preuzela brigu o čistoći, naplati parkinga, tržnici i zelenilu u tom gradu, pišu Južne vesti.. Deo radnika traži poništenje koncesije zbog, tvrde, nepoštovanja procedure oko podele preduzeća.. Ipak,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.