DEMOKRATE SASLUŠANE ZBOG LAŽEŠ, VUČIĆU: Ovoga nije bilo ni za vreme Miloševića!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEMOKRATE SASLUŠANE ZBOG LAŽEŠ, VUČIĆU: Ovoga nije bilo ni za vreme Miloševića!

Protiv funkcionera DS Bobana Lepojevića i Dragana Dinića policija je podnela prijave zbog sumnje da su, sa još tri osobe, ispisivali grafite sa porukom "Lažeš, Vučiću", koji su pre nekoliko dana osvanuli na više lokacija u centru Prokuplja.

Privođenje Lepojevića, šefa okružnog, i Dinića, šefa opštinskog izbornog štaba DS, na informativni razgovor izazvalo je pravu buru u javnosti, a demokrate ovaj potez >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ocenjuju kao neviđenu represiju naprednjačke vlasti, koja za cilj ima zastrašivanje političkih protivnika.

Lepojević za Kurir objašnjava da nije učestvovao ni u kakvim aktivnostima koje mu se sada stavljaju na teret, a koje za posledicu imaju uništenje ili oštećenje tuđe imovine.

"Policija je protiv Dinića i mene pokrenula predistražni postupak. Ja sam im rekao sve što sam imao i stojim iza svake svoje reči, uopšte nisam bio ironičan, jer su ozbiljne stvari u pitanju. Pomenuti grafiti mi se zaista mnogo sviđaju i smatram da na pravi način oslikavaju prirodu našeg premijera. Verovatno ga zato toliko i bole", kaže Lepojević.

On dodaje i da se sa sličnim pritiscima vlasti na opoziciju već susretao, ali tokom burnih `90-tih godina.

"Takve stvari su se događale dok sam učestvovao u protestima protiv Slobodan Miloševića i bavio se opozicionim aktivnostima, ali ipak ne ovoliko brutalno i nisko", završava on.

Sa njim je saglasan i funkcioner DS Dragan Šutanovac, koji je na svom Tviter nalogu javno objavio Lepojevićevu izjavu policiji.

Izjava Funkcionera DS Bobana Lepojevica data u policiji povodom grafita "LAŽEŠ VUČIĆU" ispisanih na ulici u Pk!‼️‼️ pic.twitter.com/aspAc2gut8

Šutanovac za Kurir ističe da se jedino u totalitarnim i nedemokratskim režimima pokreću postupci protiv ljudi koji ispisuju grafite na ulici.

"Napisano je "Lažeš, Vučiću" i to je jedna velika istina. Ona, međutim, smeta režimu koji sada panično privodi građane zbog navodnog nanošenja materijalne štete. Ovoga nije bilo ni za vreme Miloševića", kategoričan je Šutanovac.

Autor: EPK,Foto: Dado Đilas

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.