Brojne nagrade na čitalačkom konkursu prokupačke Biblioteke

Izvor: JužneVesti.com, 22.Apr.2021, 12:21

Brojne nagrade na čitalačkom konkursu prokupačke Biblioteke

U konkurenciji 69 pristiglih dnevnika čitanja na literarnom konkursu Narodne biblioteke "Rade Drainac“ u Prokuplju "Knjiška skitanja kroz dnevnik čitanja", nagrađeno je 26 osnovaca iz Srbije i Crne Gore podeljenih u 6 kategorija, 15 za najsadržajnije čitanje, 2 rada su nagrađena kao najkreativnija, 3 najzanimljivija, po 1 za najbolju formu i ilustraciju i 4 nagrade za najaktivnije grupe.

Članice žirija Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Babić i Ljiljana Sokolović ističu da je cilj konkursa koji je raspisan početkom februara ove godine želja da se podrži tradicionalno čitanje u doba visoke tehnologije i dominacije vizuelnih medija, da se učenici zainteresuju za lepu pisanu reč i ljubav prema knjizi, a da odabir najboljih nije bio lak jer su svi pristigli radovi bili kvalitetni.

Među najsadržajnijim radovima nagrađeno je 15 osnovaca iz Knjaževca, Beograda, Niša, Vranja, Bele Palanke, Paraćina, Bijelog Polja i drugih gradova u Srbiji i Crnoj Gori. Najkreativniji su radovi Nikolije Babić i Nade Kovačević iz prokupačke škole “Nikodije Stojanović Tatko”, najzanimljiviji radovi Jelene Đorđević, Lene Jovanović i Janje Živković iz OŠ "Ljupče Španac” iz Bačke Palanke, dok je Kosta Hil iz OŠ "Vuk Karadžić” u Beogradu dobio nagradu za najbolju ilustraciju - kaže Jelena Babić, član žirija.

Dodaje da je cilj ovog konkursa da se svaki trud mladih čitača i rad njihovih mentora nagradi ili pohvali, a nagrađeni će dobiti knjige, diplome i pohvale.

Rezultati konkursa su objavljeni uoči obeležavanja Svetskog dana knjige 23. aprila, a oganizatori najavljuju da će, osim nagrada, najuspešnije urađeni dnevnici biti deo prezentacije koja će naknadno biti objavljena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.