Nakon udesa kod Prokuplja, majka preminula, beba kritično

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2018, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon udesa kod Prokuplja, majka preminula, beba kritično

Nakon što je teško povređena u saobraćajnoj nezgodi kod Prokuplja, trudnica koja je bila u devetom mesecu porodila se u prokupačkoj bolnici, a nakon toga su i ona i beba prebačeni u niški Klinički centar. Kako kažu u Kliničkom, majka je podlegla povredama oko 18 sati, a devojčica je u kritičnom stanju.

Nezgoda se dogodila danas oko 11 sati kod mesta Gornja Stražava kod Prokuplja, kažu iz tamošnje policije, kada je "mercedes" u krivini prešao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u suprotnu traku i udario u "sitroen". Na mestu suvozača u sitroenu bila je 33-godišnja trudnica koja je zadobila teške telesne povrede.

Vozilo je usled neutvrđenih okolnosti prešlo u suprotnu stranu u krivini i došlo u kontakt sa sitroenom gde je bila trudnica - navode iz policije.

Povređena trudnica je porođena u Prokuplju, ali je sa novorođenom devojčicom prebačena u Niš, kažu iz niškog Kliničkog, gde su se lekari borili za njihov život, ali majka nije izdržala.

Oko 18 sati, posle pokušaja polučasovne reanimacije, nisu uspeli da je reanimiraju i podlegla je povredama - rekli su iz Kliničkog.

Beba je stabilno, dodaju, ali i dalje kritično.

Beba se nalazi na intenzivnoj nezi Klinike za dečje interne bolesti. Životno je ugrožena, sve vreme dok su je dovozili je reanimirana, nastavljena je reanimacija po prijemu, uspostavljen je srčani ritam, ali ima obilno krvarenje. Prima jedinice krvi i trenutno je u stabilizovanom stanju, ali je životno ugrožena - kažu iz Kliničkog.

Beba i majka dovezene su odvojenim sanitetima u Niš.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba za život porodilje i bebe, nakon saobraćajne nezgode kod Prokuplja

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Avg.2018

Lekari KC Niš, se bore za život majke koja se porodila u prokupačkoj bolnici u devetom mesecu trudnoće i njenog novorođenčeta, nakon saobraćajne nezgode, koja se dogodila danans oko 11 časova kod mesta Gornja Stražava, opština Prokuplje...Saobraćajna nezgoda se dogodila danas oko 11 sati kod...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Nesreća kod Prokuplja: Majka preminula, beba još kritično

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2018

Posle udesa nedaleko od Prokuplja, trudnicu Suzanu Bogdanović (34) lekari porodili carskim rezom, nisu uspeli da je reanimiraju. Devojčica priključena na aparate. Nesreća deset dana uoči predviđenog porođaja SUZANA Bogdanović (34) iz Kostenice kraj Prokuplja, koja je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.