Smanjen broj hitnih intervencija zbog ukidanja telefona

Izvor: Studio B, 03.Nov.2010, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjen broj hitnih intervencija zbog ukidanja telefona

Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici upozorio je na drastično smanjenje broja poziva i intervencija hitne zdravstvene službe te ustanove, zbog ukidanja signala mobilne i fiksne telefonije Telekoma Srbije na području Kosova.

U saopštenju se navodi da je Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja u Gračanici pre isključenja mreže Telekoma Srbija dobijala mesečno 389 poziva za intervencije na terenu, a da taj broj sada iznosi 98.

U septembru je hitna >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << služba primila 409 poziva pacijenata kojima je bio neophodan savet, a nakon isključenja telefona sa pozivnim brojem 038, savet telefonom zatražilo je 25 osoba, dodaje se u saopštenju.

Hitna pomoć u Gračanici aktivirala je odmah posle isključenja mreže Telekoma dva broja lokalnog mobilnog kosovskog operatera "Ipko" koji koristi međunarodni kod Republike Slovenije 00386, ali je i pored medijske kampanje odziv pacijenata veoma slab, dodaje se u saopštenju.

Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici pozvao je sve koji imaju mogućnosti da utiču da se signal fiksne i mobilne telefonije Telekoma Srbije vrati na područje Kosova i Metohije južno od reke Ibar, piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Smanjen broj hitnih intervencija zbog ukidanja telefona

Izvor: NaDlanu.com, 03.Nov.2010

GRAČANICA, 3. novembra 2010. (Beta) - Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici upozorio je danas na drastično smanjenje broja poziva i intervencija hitne zdravstvene službe te ustanove, zbog ukidanja signala mobilne i fiksne telefonije Telekoma Srbije na području Kosova. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.