Prinčevi Filip i Čarls želeli da se otarase Dajane

Izvor: Blic, 19.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinčevi Filip i Čarls želeli da se otarase Dajane

Princeza Dajana i Dodi al Fajed su ubijeni, rekao je Kraljevskom sudu pravde u Londonu Mohamed al Fajed, otac Dodija, u okviru istrage o tragičnoj saobraćajnoj nesreći u pariskom tunelu 1997.

Iako je rekao da neće iznositi „nikakve tvrdnje", vlasnik robne kuće „Herods" je istakao da je „Dajana znala da princ Filip i princ Čarls žele da je se otarase". Egipatski milijarder je rekao i da mu je ledi Di rekla da je trudna i da je on „jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znao".

Tokom svedočenja, Mohamed al Fajed nazvao je princa Filipa „nacistom" i „rasistom" i rekao: „Vreme je da ga vratimo u Nemačku odakle potiče." „Želite da znate njegovo pravo ime - završava se sa Frankenštajn", rekao je Dodijev otac.

Al Fajed već dugo tvrdi da su princeza i njegov sin život izgubili kao žrtve zavere, u kojoj su glavnu ulogu odigrali britanska tajna služba MI6 i vojvoda od Edinburga, odnosno princ Filip, suprug kraljice Elizabete II.

Al Fajed je juče rekao da je princ Čarls zasigurno umešan, jer je žarko želeo da se oženi „svojom krokodilskom ženom" Kamilom Parker Bouls.

Vlasnik „Herodsa" je kazao da mu je Dajana tokom telefonskog razgovora rekla da je trudna, kao i da su se ona i Dodi verili. Al Fajed je izneo stav da veruje da je ubistvo izveo fotograf Džejms Andanson, koje je stradao u saobraćajnoj nesreći, po naređenju bezbednosnih službi.

Al Fajed kaže da je dotad srdačan odnos njegove porodice sa britanskom kraljevskom porodicom zahladneo kada je Dajanin i Dodijev odnos dospeo u javnost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.