Princ Vilijam o vaspitanju dece: Oni moraju da znaju kakav je život izvan palate!

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Vilijam o vaspitanju dece: "Oni moraju da znaju kakav je život izvan palate!"

Vojvoda od Kembridža princ Vilijam otkrio je da pokušava da nauči svoju decu o pitanjima o kojima se brinula i njegova pokojna majka Dajana, princeza od Velsa.

Među njima je posebno istakao probleme s kojima se beskućnici suočavaju. Princ Vilijam je, gostujući u jednoj britanskoj emisiji, rekao da se vojvotkinja od Kembridža i on trude da poduče princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luisa o beskućništvu i siromaštvu, što smatraju velikim problemom današnjice. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tokom posete humanitarnoj organizaciji Pasaž u Londonu, koja pomaže beskućnicima, princ Vilijam je sa bivšom članicom žirija u britanskom šouu "Bake Off" pravio čaj za ljude koji su ugroženi, piše Klix.ba. On se ovom prilikom prisetio i svoje prve posete navedenom udruženju. "Bilo je to jedno od prvih mesta na koja sam došao. Mora da sam imao između osam i deset godina, tako nešto. To je snažno uticalo na mene. Moja majka je znala šta da radi sa tom organizacijom, s tim ljudima. Shvatila je da je veoma važno kada odrastete, posebno u životu kao što je naš, da shvatite da se život događa izvan zidova palate i da vidite prave ljude kako se bore sa stvarnim pitanjima", rekao je on.

Na pitanje da li uči svoju decu o ovakvim problemima, princ Vilijam je odgovorio potvrdno te je naglasio da kada god vidi nekoga ko spava na ulici o tome priča deci.

"Ja moram da kažem da su Džordž, Šarlot i Luis vrlo zainteresovani za ovaj problem. Često me, baš kao i svako drugo dete, pitaju zašto ti ljudi ne mogu da idu kući", naglasio je.
Pogledaj vesti o: Princeza Dajana

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.