ZAVRŠEN MANDAT IVANOVA: Predsednički izbori u Makedoniji zakazani za 21. april

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠEN MANDAT IVANOVA: Predsednički izbori u Makedoniji zakazani za 21. april

Predsednik makedonskog Sobranja Talat Dzaferi u skladu sa zakonskim obavezama potpisao je rešenje o raspisivanju predsedničkih izbora koji će biti održani 21. aprila

Mandat aktuelnog predsednika Makedonije Ðorđe Ivanova završava se 12. maja.

Političke partije do sada nemaju zvanično objavljeno kandidate za predstojeće predsedničke izbore.

Dve najveće stranke, Socijaldemokratski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << savez i VMRO-DPMNE, biraju kandidate putem javnih oglasa.

Iz vladajućeg Socijaldemokratskog saveza saopštili su da je izbor kandidata u toku, a da će oficijalni odabir kandidata biti na partijskom kongresu 3. marta.

Na javnom oglasu VMRO-DPMNE prijavilo se 10 kandidata, a favoriti za predsedničkog kandidata ove stranke su univerzitetska profesorka Gordana Siljanovska Davčeva i poslanik Vlatko Gjorčev.

Oficijalni kandidat će biti saopšten na partijskoj konvenciji 16. februara.

Iz albanske stranke DUI kažu da je njihov stav da nastupe sa svojim kandidatom, ali ostavljaju mogućnost pre isteka roka da se postigne i drugo rešenje.

Ova stranka je prethodno predložila zajedničkog ''konsenzualnog'' kandidata koji će podržati Socijaldemokratski savez i DUI, kako bi, kako navode iz ove stranke, kandidat bio prihvatljiv i za makedonske i za albanske glasače.

Manje stranke iz makedonskog i albanskog bloka najavili da će na izborima izaći sa svojim kandidatima.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednički izbori u Makedoniji zakazani za 21. aprila

Izvor: Blic, 09.Feb.2019, 01:59

Predsednik makedonskog Sobranja Talat Dzaferi u skladu sa zakonskim obavezama potpisao je rešenje o raspisivanju predsedničkih izbora koji će biti održani 21. aprila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.