Trio Putin, Tramp, Le Pen - hoće li ankete ponovo omašiti?

Izvor: B92, 16.Nov.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trio Putin, Tramp, Le Pen - hoće li ankete ponovo omašiti?

Pariz -- Liderka Nacionalnog fronta Marin le Pen rekla je da bi njena pobeda na predsedničkim izborima značila formiranje kruga lidera koji su dobri za svetski mir.

U taj krug spadaju i novoizabrani američki predsednik Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin.

Le Penova je jedina predstavnica francuske politike koja je podržala Trampa u trci za Belu kuću.

Njen Nacionalni front se oraspoložio zbog pobede Donalda Trampa, ali i zbog glasanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britanaca o izlasku iz Evropske unije. Sada se nada pobedi na izborima sledeće godine.

“Postoji svetski pokret koji se protivi neproverenoj globalizaciji, destruktivnom ultraliberalizmu, nestanku nacionalnih država, nestanku granica”, rekla je Le Penova, prenosi “Rojters”.

Ankete vide Le Penovu kako u aprilu naredne godine stiže do drugog kruga predsedničkih izbora, ali u samom finišu gubi od nekog “mejnstrim” kandidata.

Međutim, ankete nisu verovale ni u pobedu Donalda Trampa ili u Bregzit.

Upitana da li će ona biti sledeća koja će dokazati da ankete nisu u pravu i da li će formirati trio sa Putinom, koji je "potpalio vatru" među evropskim liderima podržavajući sirijski režim, i Trampa, koji se kao i ona protivi imigraciji, Le Penova je rekla da bi to bilo “dobro za mir u svetu”.

”Da sam ja predsednik, Francuska bi imala dobre odnose sa Rusijom”, rekla je ona.

Ona je dodala da bi ponovo uvela kontrole na granicama, a organizovala bi i referendum koji bi Francusku “iselio” iz Evropske unije.

Na njenom posteru iz predizborne kampanje predstavljena je simbolično plava ruža uz reči “Marin predsednica”, a slogan kampanje je “U ime naroda”.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin, Tramp i Le Pen: Trio koji menja svet?

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2016

Liderka Nacionalnog fronta Marin le Pen rekla je da bi njena pobeda na predsedničkim izborima značila formiranje kruga lidera koji su dobri za svetski mir. U taj krug spadaju i novoizabrani američki predsednik Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin...Le Penova je, inače, jedina predstavnica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.