Tokajev položio zakletvu, fokus saradnja sa Kinom i Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2022, 09:50

Tokajev položio zakletvu, fokus saradnja sa Kinom i Rusijom

Kasim-Žomart Tokajev, pobednik kazastanskih predsedničkih izbora održanih 20. novembra, položio je zakletvu i zvanično produžio mandat na mestu prvog čoveka države. "Svečano se zaklinjem da ću istinski služiti narodu Kazahstana, striktno se pridržavati Ustava i državnih zakona, garantovani građanska prava i slobode i ispunjavati dužnosti predsednika zemlje koja mi je ukazala poverenje", rekao je Tokajev.

On je na inauguraciji poručio da će se Kazahstan fokusirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na odnose sa Rusijom i Kinom, kao i da će voditi izbalansiranu i konstruktivnu spoljnu politiku.

"Vodićemo politiku u skladu sa nacionalnim interesima. Prioritet će biti fokus na obostrano korisnoj saradnji i strateškim partnerstvom sa susednim zemljama, među kojima su Rusija, Kina i bratske države Centralne Azije", istakao je Tokajev.

Kazahstanski predsednik je dodao da će vlada takođe težiti da razvije odnose sa SAD, EU, zemljama Azije, Bliskog istoka, državama sa Kavkaza, ali i svima koji žele saradnju sa Astanom.

"Kazahstan ostaje posvećen poštovanju modernog međunarodnog prava i Povelje UN", zaključio je Tokajev.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tokajev polozio zakletvu, fokus saradnja sa Kinom i Rusijom

Izvor: Blic, 26.Nov.2022

Kasim-Žomart Tokajev, pobednik kazastanshik predsedničkih izbora održanih 20. novembra, položio je zakletvu i zvanično produžio mandat na mestu prvog čoveka države, javlja TAS S.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.