Sud odlučio: Bajden je pobednik

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 20:18

Sud odlučio: Bajden je pobednik

Vrhovni sud savezne države SAD Nevade presudio je danas da je Džozef Bajden u toj državi pobedio Donalda Trampa na predsedničkim izborima

Ta jednoglasna odluka sedam nestranačkih sudija daje Bajdenu šest elektroskih glasova iz te zapadne američke države.

Sudska procedura je izazvala dodatnu kontrolu usred pravnih napora Trampovog štaba i republikanske stranke da se spreči prihvatanje svih 1,82 miliona glasova poslatih poštom i da se prekine brojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1,4 miliona ostalih glasova.

Bajden je pobedio u Nevadi sa 33.596 glasova prednosti, odnosno sa 50,06 odsto, dok je Tramp dobio 47,67 procenata glasova.

Odziv više od 1,8 miliona registrovanih glasača u toj državi iznosio je gotovo 77,3 odsto, dok je 76,8 odsto bila tokom predsedničkih izbora 2016. godine, kada je demokratkinja Hilari Klinton dobila Nevadu s nešto manje od 2,5 odsto prednosti u odnosu na Trampa.

Još nekoliko država danas treba da potvrdi rezultate izbora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sud u Nevadi ozvaničio pobedu Bajdena nad Trampom

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2020

Vrhovni sud savezne države SAD Nevade presudio je danas da je Džozef Bajden u toj državi pobedio Donalda Trampa na predsedničkim izborima održanim 3. novembra, čime je ozvaničen rezultat glasanja...Ta jednoglasna odluka sedam nestranačkih sudija daje Bajdenu šest elektroskih glasova iz te zapadne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.