Izvor: 011vodič.com, 02.Nov.2019, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Trgovinski sporazum SAD i Kine stabilizovao svetsku ekonomiju

Trgovinski sporazum koji su postigle SAD i Kina stabilizovao je situaciju na svetskoj ekonomskoj sceni, izjavio je ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin.

„Ako govorimo o kratkoročnom učinku, onda treba pozdraviti trgovinski sporazum SAD i Kine jer je na taj način stabilizovana situacija. Kada je reč o svetskoj trgovini, naneta je ogromna šteta“, istakao je on.
Oreškin je ocenio i da do >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << predsedničkih izbora u SAD konflikt između Amerike i Kine najverovatnije neće ponovo biti pokrenut.
„Međutim, nesuglasice između SAD i Kine su do te mere duboke, da će pre ili kasnije ponovo isplivati na površinu. Ovo primirje ima taktički značaj, a ne strateški“, dodao je on.
Oreškin je rekao i da Rusija trenutno sa Evropskom unijom pregovara o mogućem rešavanju trgovinskih nesuglasica koje postoje u okviru Svetske trgovinske organizacije (STO).

The post Rusija: Trgovinski sporazum SAD i Kine stabilizovao svetsku ekonomiju appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Rusija: Trgovinski sporazum SAD i Kine stabilizovao svetsku ekonomiju

Izvor: B92, 02.Nov.2019

Moskva -- Trgovinski sporazum SAD i Kine stabilizovao je situaciju na svetskoj ekonomskoj sceni, izjavio je ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin..."Ako govorimo o kratkoročnom učinku, onda treba pozdraviti trgovinski sporazum SAD i Kine jer je na taj način stabilizovana situacija. Kada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.