Rusija, Kina i Iran pokušavaju da se umešaju u američke izbore

Izvor: B92, 08.Avg.2020, 09:34

"Rusija, Kina i Iran pokušavaju da se umešaju u američke izbore"

Šef američke kontraobaveštajne službe Vilijam Ivanina upozorio je da Kina, Rusija i Iran pokušavaju da utiču na ishod predsedničkih izbora.

U saopštenju prvog čoveka američke kontraobaveštajne službe, ove tri države koriste "otvorene i prikrivene metode" kako bi uticale na ishod novembarski predsedničkih izbora, jer "navedene nacije imaju kandidata koji im više odgovara", javio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je danas BBC.

Ivanina je podsetio da se Rusija umešala 2016. godine i pomogla kampanju predsednika Donalda Trampa.

Rusija je negirala ove optužbe, a Tramp je najavio da će "pomno pratiti" situaciju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obaveštajna služba SAD vidi pretnje od mešanja u izbore od strane Kine, Rusije i Irana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Avg.2020

Direktor američke obaveštajne službe izneo je zabrinutost oko mešanja Kine, Rusije i Irana u američke izbore 2020. godine. Kako je ocenila američka obaveštajna služba, Kina se nada da predsednik Donald Tramp neće biti izabran na drugi mandat, Rusija radi na tome da ocrni demokratskog predsedničkog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.