Rohani: Važna nam je politika SAD, a ne ko je predsednik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2020, 12:48

Rohani: Važna nam je politika SAD, a ne ko je predsednik

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da rezultati predsedničkih izbora u SAD nisu važni za rukovodstvo te zemlje, ali je poručio da naredni lider SAD treba da poštuje međunarodne sporazume i zakone.

"Za Teheran, naredna politika američke admistracije je važna, a ne ko će da pobedi na izborima u SAD", rekao je Rohani na sastanku kabineta, koji je prenošen preko televizije, prenosi Rojters.

On je dodao da Iran želi da bude poštovan, a ne da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bude meta sankcija SAD.

"Bez obzira na to ko pobedi na izborima u SAD, za nas su važni politika i principi", poručio je Rohani.

Republikanski kandidat Donald Tramp povukao je SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom 2018. godine i ponovo uveo sankcije toj zemlji, dok je demokratski kandidat Džo Bajden obećao da će se SAD ponovo pridružiti nuklearnom sporazumu Irana i šest svetskih sila, ukoliko se Iran bude ponašao u skladu s tim.

U SAD je završeno glasanje na predsedničkim izborima, ali konačni rezultati još nisu poznati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

“ŽELIMO POŠTOVANJE A NE SANKCIJE” Rohani: Važna nam je politika SAD, a ne ko je predsednik

Izvor: Blic, 04.Nov.2020

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da rezultati predsedničkih izbora u SAD nisu važni za versko rukovodstvo te zemlje, ali je poručio da naredni lider SAD treba da poštuje međunarodne sporazume i zakone.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.