Procene agencija: Konzervativni profesor prava novi predsednik Tunisa

Izvor: B92, 13.Okt.2019, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procene agencija: Konzervativni profesor prava novi predsednik Tunisa

Tunis -- U drugom krugu predsedničkih izbora u Tunisu ubedljivo je pobedio konzervativni profesor prava Kais Said kog su podržali islamisti.

Prema procenama koje su objavile agencije za istraživanje javnog mnjenja Sigma konsil i Emrod konsalting, Said je osvojio između 72 i 77 odsto glasova, a njegov rival, tajkun Nabil Karui koji je veći deo kampanje proveo u zatvoru između 23 i 27 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dve agencije su objavile procene pošto su tokom dana anketirale nekoliko hiljada ljudi u različitim izbornim jedinicama.

Po objavljivanju procena, Saidove pristalice su ushićeno slavile na glavnom bulevaru u Tunisu, iako se zvanični rezultati ne očekuju pre utorka.

Said (61), nezavisan autsajder kog je podržala umerena islamistička stranka Enahda, pobednica prošlonedeljnih parlamentarnih izbora, obećao je da će više vlasti dati mladima i lokalnim vladama.

Novi predsednik imaće težak zadatak pošto se Tunis bori s problemom stvaranja radnih mesta, oživljavanja turizma i prevazilaženja povremenog nasilja ekstremista.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.