Povučen nalog za hapšenje Moralesa

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 07:54

Povučen nalog za hapšenje Moralesa

La Paz -- Pravosuđe u Boliviji povuklo nalog za hapšenje bivšeg predsednika Eva Moralesa koji se nalazi u egzilu u Argentini.

Odluka je doneta nedelju dana posle pobede Moralesovog pristalice Luisa Arsea na predsedničkim izborima.

"Njegova (Moralesova) prava su prekršena, prvenstveno pravo na odbranu pošto nije bio uredno pozvan" na saslušanje, izjavio je predsednik suda La Paza Horhe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kvino.

Ured glavnog tužioca Bolivije zatražio je 6. jula pokretanje krivičnog postupka protiv Moralesa zbog pobune i terorizma. Tada je naloženo da Morales bude pritvoren.

Morales je u nedavnom intervjuu Frans presu posle predsedničkih izbora u Boliviji rekao da od njega ne zavisi njegov povratak u zemlju.

Bivši predsednik je 10. novembra 2019. bio primoran na ostavku pod pritiskom vojske i protesta opozicije koja se bunila na rezultate predsedničkih izbora na kojima Morales tvrdi da je pobedio, iako prema Ustavu nije imao pravo na novi mandat.

Morales, koji je bio predsednik od 2006. do 2019. godine, prvi je predstavnik Indijanaca koji je postao šef države, a ugled je izmedju ostalog stekao jer je potekao iz običnog naroda.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Povučen nalog za hapšenje bivšeg predsednika Moralesa

Izvor: RTS, 27.Okt.2020

Bolivijski sudija poništio je nalog za hapšenje prognanog bivšeg predsednika Eva Moralesa, oslobađajući mu put za povratak u svoju zemlju bez suočavanja sa rizikom od pritvora. . Bolivijski tužioci su u decembru prošle godine izdali poternicu zbog navoda o pobuni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.