Papa: Tramp nije hrišćanin; Tramp: Ako ID udari...

Izvor: B92, 18.Feb.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Tramp nije hrišćanin; Tramp: Ako ID udari...

Papa Franja kaže da Tramp nije hrišćanin zbog stavova o imigraciji, a Tramp odgovara da će se papa moliti da je on predsednik SAD ukoliko ID udari na Vatikan.

U razgovoru sa novinarima tokom leta nakon posete Meksiku papu su pitali o Trampu i nekim njegovim izjavama, poput one o podizanju zida između SAD i Meksika ukoliko postane predsednik.

Prema njegovim rečima, svako ko to želi nije hrišćanin.

Osoba koja samo misli o podizanju zidova, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << god oni bili, a ne mostova, nije hrišćanin“, rekao je papa, a prenosi Rojters.

Međutim, papa navodi da želi da savetuje američke katolike da li glasaju za Trampa.

„Ne želim da se mešam u to. Kažem samo da taj čovek nije hrićanin ukoliko govori takve stvari", kaže papa Franja.

Inače, prošle nedelje Tramp je izjavio da papa ne razume probleme granice sa Meksikom.

„Papa je veoma politička osoba. Mislim da ne razume probleme koje naša zemlja ima. Mislim da ne razume opasnosti otvorene granice koju imamo sa Meksikom“, izjavio je Tramp.

Kada su ga u avionu pitali o „političkoj osobi“ papa je rekao: „Hvala bogu da je rekao da sam političar, Aristotel je čoveka definisao kao političku životinju. Tako da sam barem čovek“.

Međutim, ubrzo se oglasio i Donald Tramp, koji je izjavio da će papa želeti i moliti se da je on predsednik SAD ukoliko Islamska država napadne Vatikan.

„Ukoliko i kada Islamska država napadne Vatikan, za koji svi znamo da je za teroriste ultimativni trofej, obećavam vam da će papa želeti i moliti se da je Donald Tramp predsednik SAD, izjavio je Tramp tokom predizbornog skupa u Južnoj Karolini.

Prema njegovim rečima „meksička vlada je papu koristila kao pijuna“, a papa je od njih „čuo samo jednu stranu priče“.

Kako kaže, sramotno je ispitivanje nečije vere.

„Nijedan vođa, naročito verski vođa, nema pravo da ispituje nečiju religiju i veru“, naveo je Tramp.

Osim toga, nakon terorističkih napada u Parizu 13. novembra prošle godine kada je ubijeno 130 ljudi, Tramp je izjavio da svim muslimanima treba zabraniti ulazak u SAD, što je izazvalo brojne osude širom sveta. Podsećamo, kandidat republikanaca za nominaciju na izborima za predsednika SAD Donald Tramp je obećao da će, ukoliko postane predsednik, napraviti zid duž meksičke granice u Teksasu i Kaliforniji i isterati iz zemlje 11 miliona ljudi koji su ilegalno u državi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa Franja: Tramp nije hrišćanin

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2016

Papa Franja izjavio je da kandidat za nominaciju na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp nije hrišćanin zbog svoji stavova o imigraciji, prenosi Rojters...Osim toga on je istakao i da bi žene kojima preti zika virus mogle da koriste veštačku kontracepciju. "Abortus je zločin, kontracepcija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.