Ogroman odziv u SAD: Glasalo više od 85.000.000, a ostalo je još četiri dana do izbora

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 21:30

Ogroman odziv u SAD: Glasalo više od 85.000.000, a ostalo je još četiri dana do izbora

Preostala su četiri dana do predsedničkih izbora u SAD, a više od 85 miliona Amerikanaca već je glasalo, uključujući 9 miliona u Teksasu.

To je, prema državnom sekretaru, više od ukupne izlaznosti iz 2016. godine.

Prevremeno glasanje postavlja rekorde širom SAD, a odziv širom zemlje je prešao 60 odsto od ukupnog broja ljudi koji su glasali 2016. godine, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Petak je poslednji dan prevremenog glasanja u nekoliko država širom zemlje, uključujući Džordžiju i Arizonu.

Teksas nije glasao za demokratu na predsedničim izborima od 1976. godine, ali ankete sugerišu da demokratski kandidat Džo Bajden sada vodi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Više od 85 miliona Amerikanaca već glasalo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020

Više od 85 miliona Amerikanaca iskoristilo je pravo da ranije glasa na predsedničkim izborima, uključujući devet miliona u Teksasu, gde je broj glasača premašio ukupnu izlaznost na prošlim izborima 2016. godine...Prema podacima baze za praćenje glasanja pod nazivom "Izborni projekat" sa Univerziteta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.