OHRABRUJUĆI SIGNAL! Pobeda Zelenskog može značiti MIR za DONBAS, sve zavisi od JEDNE STVARI

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2019, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OHRABRUJUĆI SIGNAL! Pobeda Zelenskog može značiti MIR za DONBAS, sve zavisi od JEDNE STVARI

Promenu situacije u pregovorima prema Donbasu možemo očekivati nakon inauguracije Vladimira Zelenskog, koji je pobedio na jučerašnjim predsedničkim izborima u Ukrajini, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

- Pozitivnu dinamiku po pitanju Donbasa možemo očekivati nakon inauguracije. Za sada je rano govoriti o tome. Od strane Zelenskog imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dosta signala, iako su oni kontradiktorni, intuitivno se interpretiraju nekako drugačije nego što je to bio slučaj ranije - rekao je.

Poljanski je istakao i da u slučaju da Ukrajina ispuni Minski sporazum, kao što je to i dužna da učini, pre svega ako se uvede primirje koje do sada nisu mogli da garantuju, to će pokazati određeni pozitivan kurs ka oporavku situacije na jugoistoku Ukrajine.

Ukrainian comedian Vladimir Zelensky won Sunday's runoff election by a landslide, exit polls showed.

Zelensky, candidate of the Servant of the People Party, secured 73.2% of the votes, while his rival Petro Poroshenko trailed at 25.3%.#MNA_English #MNA pic.twitter.com/DLQNvOFsWJ

— M N A (@mnaEN) April 22, 2019

- Još mesec dana će Petro Porošenko biti na vlasti, a u oktobru će na red doći parlamentarni izbori. Ukoliko se u Vrhovnoj radi situacija ne promeni, Parlament bi mogao da smeta Zelenskom kako bi radio na sudbonosnim promenama u Ukrajini - dodao je.

Poljanski je podsetio i da je većina građana jugoistoka Ukrajine glasala za Zelenskog, te je ocenio da to uopšte nije slučajno, budući da su mnogi poverovali u to da se stvari zapravo mogu promeniti nabolje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poljanski: Pozitivnu dinamiku po pitanju Donbasa možemo očekivati nakon inauguracije Zelenskog

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2019, 10:43

Promenu situacije u pregovorima prema Donbasu možemo očekivati nakon inauguracije Vladimira Zelenskog, koji je pobedio na predsedničkim izborima u Ukrajini, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.. „Pozitivnu dinamiku po pitanju Donbasa možemo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.