Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJNEPOPULARNIJI PREDSEDNIK U SKORAŠNJOJ ISTORIJI Oland razmišlja da li će se ponovo kandidovati

Francuski socijalistički predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da će u decembru objaviti da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima sledeće godine.

On je rekao u intervjuu za nedeljnik Obs (L'Obs) da će se do tada, kao predsednik Francuske neumorno zalagati za "doslednu politiku svoje vlade".

Oland, najnepopularniji predsednik u skorašnjoj francuskoj istoriji, kaže da želi da mu se "sudi prema njegovim rezultatima".

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rečima, konzervativni kandidati koji žele da uđu u drugi krug predsedničkih izbora na proleće, među kojima je i bivši predsednik Nikola Sarkozi, vratiće zemlju unazad kada se radi o pravima radnika, među kojima je i 35-časovna radna nedelja.

Na početku mandata 2012. godine, Oland je obećao da se neće ponovo kandidovati ako ne uspe da smanji nezaposlenost u Francuskoj. Stopa nezaposlenosti je od tada porasla na više od 10 odsto.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.