Morales dobio status izbeglice u Argentini

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morales dobio status izbeglice u Argentini

Argentinski šef diplomatije Felipe Sola rekao je da je bivši predsednik Bolvije Evo Morales dobio izbeglički status u toj zemlji, prenosi Rojters.
Kako je naveo, obraćajući se na lokalnoj televiziji TN, Morales je dobio azil da otputuje u Argentinu i podneo je zahtev za dobijanje statusa izbeglice kako bi mogao da ostane u toj zemlji, prenosi Rojters.

Sola je rekao da će Morales živeti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prestonici Argentine sa svoje dvoje dece, koji su stigli još 23. novembra.
On je dodao da se Morales bolje oseća u Argentini nego u Meksiku, koji je jako daleko od Bolivije, dodaje AP.
Sola je dodao da su još četiri osobe zatražile azil u Argentini.
Po dolasku u Argentinu, Morales je na Tviteru zahvalio toj zemlji i Meksiku na podršci i solidarnosti.

"Moja večna zahvalnost predsedniku i vladi Meksika na tome što su mi spasili život i zaštitili me. Osećao sam se, na mesec dana, kao kod kuće sa meksičkom braćom i sestrama", naveo je Morales.
Morales je prethodno boravio u Meksiku gde mu je odobren azil pošto je podneo ostavku nakon što je vrhovni zapovednik oružanih snaga Bolivije od njega zatražio da "odstupi" kako bi se osigurala stabilnost u zemlji, iako je pristao na održavanje novih predsedničkih izbora.
Organizacija američkih država (OAS), koja je bila posmatrač na izborima, saopštila je da je utvrdila "jasnu manipulaciju".
Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobedio.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MORALESOVA TURNEJA PO JUŽNOJ AMERICI Posle Meksika i Kube otputovao u Argentinu

Izvor: Blic, 12.Dec.2019

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales nalazi se u Argentini, gde je dobio status izbeglice, saopštio je danas šef argentinske diplomatije Felipe Sola, obraćajući se na lokalnoj televizijskoj stanici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.